agenda

Het Leesteken, Purmerend

Schwob-leesclub over Twee mensen samen

13 november 2018

Op dinsdag 13 november (aanvang 19:30 uur) is er een Schwob-leesclub over Twee mensen samen van Knud Sønderby. De leesclub vindt plaats in boekhandel Het Leesteken in Purmerend onder leiding van criticus Theo Hakkert.

Twee mensen samen

Twee mensen samen is een portret van de liefde tussen Kay en Kirsten. Hun relatie is gedoemd te mislukken, al voordat deze echt is begonnen. Kaj Ruben, een jonge student medicijnen, leeft zijn leven in een compleet andere wereld dan Kirsten Bruun, die werkzaam is als verkoopster in een warenhuis. En waar Kaj is omgeven door schilders, schrijvers en studenten die een bohemien leven leiden waar ze niet hoeven na te denken over geld, leeft Kirsten, die zelfs nog bij haar ouders woont, onder arme arbeiders en mensen die net genoeg geld verdienen om rond te komen.

Schwob

Schwob zoekt en presenteert in elk seizoen de mooiste boeken die u nog nooit heeft gelezen. Vergeten klassiekers. Machtige meesterwerken. Fascinerende cultboeken. Nederlandse uitgeverijen selecteren samen met Schwob (een initiatief van het Letterenfonds) de vergeten klassiekers die u wel moet lezen. Boekhandels organiseren lezingen en leesclubs. Ieder jaar wordt op deze manier een tiental nieuwe, vertaalde klassiekers onder de aandacht gebracht. Lees over de zes herontdekkingen van deze herfst op www.schwob.nl.

Entree: €7,50, reserveren via [email protected] of 0299-771834