agenda

Het Grote Gebeuren

3 november 2018

http://hetgrotegebeuren.nl

Op zaterdag 3 november vindt in Groningen de tiende editie van literatuurfestival Het Grote Gebeuren plaats. Op het programma staan onder meer optredens van Jeroen Olyslaegers – huidig Writer in Residence bij het Letterenfonds – en Persis Bekkering, Rinske Hillen en Sytske van Koeveringe, die alledrie onlangs een startersbeurs kregen.

Verder is er dit jaar speciale aandacht voor M. Vasalis (1909-1998). Biografe Maaike Meijer, literatuurcriticus Rob Schouter, schrijver Ronald Ohlsen, dichteres Mieke van Zonneveld en muzikante Janne Schra gaan in gesprek over het leven van Vasalis en haar poëzie. Ook zal Janne Schra samen met componist Reinout Douma de gedichten van Vasalis ten gehore brengen; vorig jaar schreven ze samen muziek bij haar poëzie, die verscheen op het album Vasalis van het Noordpool Orkest.

Het Grote Gebeuren wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Groningen (SLAG) en mede mogelijk gemaakt door het Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties (meerjarig).

Links