agenda

Wanderlust-programma

Sytske van Koeveringe op Van Eyck Academie

17 sep-16 december 2018

Sytske van Koeveringe verblijft in het kader van Wanderlust, het programma voor internationale talentontwikkeling van het Letterenfonds, van 17 september tot 16 november op de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Tijdens deze periode werkt ze in een studio op de academie, te midden van veertig internationale kunstenaars, ontwerpers, curatoren en denkers.

Op de Jan Van Eyck Academie zal zij werken aan haar tweede boek, waarvoor ze een startersbeurs van het Letterenfonds kreeg toegekend. Tijdens haar verblijf zal ze onderzoek doen voor dit boek door beeldend en ruimtelijk te werken en te experimenteren met materiaalgebruik, vorm en volume.

Sytske van Koeveringe (1988) debuteerde met Het is maandag vandaag in 2017 bij uitgeverij De Bezige Bij. Ze publiceerde proza in verschillende tijdschriften, kranten en weekbladen. Van Koeveringe is in 2014 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie richting beeld en taal. Ze maakte in 2015-2016 deel uit van de eerste lichting van Slow Writing Lab, het talentontwikkelingsprogramma van de hbo-opleidingen creatief schrijven, literair productiehuis Wintertuin en het Letterenfonds. Verder nam ze in 2017 als schrijver deel aan aan het internationale project Vertalersfabriek, georganiseerd door het Vertalershuis en The Chronicles (onderdeel van Crossing Border) en aan het talentontwikkelingstraject voor toneelschrijvers van de Tekstsmederij.

Meer informatie