agenda

Engeland en Amerika: fictie

Amsterdam Fellowship 2018

10-12 september 2018

Het jaarlijkse Amsterdam Fellowship, waarbij een groep internationale redacteuren van literaire uitgeverijen wordt uitgenodigd om kennis te maken met hun Nederlandse collega’s en de Nederlandstalige literatuur, is dit jaar gewijd aan het Engelse taalgebied. Het fonds zal in 2020 prominent aanwezig zijn in Engeland en Amerika, met vele optredens van Nederlandse auteurs op literaire festivals en andere evenementen.

In september wordt een groep fictieredacteuren en -uitgevers ontvangen. De gasten zijn: Ellie Steel (Harvill Secker), Nick Sheerin (Serpent’s Tail), Anna Kelly (Fourth Estate), Maria Rejt (Mantle/Pan MacMillan), Daniel Seton (Pushkin), Molly Slight (Scribe), Paul Baggaley (Picador), John Siciliano (Penguin USA), Jenna Johnson (Farrar Straus Giroux), Sara Hunt (Saraband), Lee Brackstone (Faber and Faber) en Tynan Kogane (New Directions).

In november volgt een Fellowship voor uitgevers en redacteuren van non-fictie in het Engelse taalgebied; januari 2019 is er een Fellowship voor kinder- en jeugdliteratuur.

Meer informatie over het Bezoekersprogramma van het Letterenfonds.