agenda

Raadgedicht

9-16 september 2018

Het Poëziepaleis organiseert van 9 september tot 16 november 2018 een nieuwe editie van Raadgedicht voor het primair onderwijs. Scholen kunnen gratis meedoen met Raadgedicht. Dit kan klassikaal of individueel. Het concept is eenvoudig: tien weken lang wordt iedere maandag een gedicht online gezet, waarin een woord ontbreekt. Spelenderwijs kan zo poëzie worden besproken, en kennis worden gemaakt met verschillende dichters en gedichten. Het antwoord kan worden opgestuurd naar Raadgedicht, onder de goede inzenders wordt iedere week een prijs verloot. Op vrijdag wordt de oplossing gepubliceerd.

Op de website van Raadgedicht vindt u meer informatie, waaronder eerder lesmateriaal. Dit project van het Poëziepaleis wordt ondersteund door het Letterenfonds en De versterking.

De gedichten zijn speciaal voor Raadgedicht geschreven door bekende dichters. Deze keer zijn dat :
10 september – Koos Meinderts
17 september – Edward van de Vendel
24 september – Wim Hofman
1 oktober – Rian Visser
8 oktober – Daniel Billiet
15 oktober – Kasper Peters
22 oktober – Kees Spiering
29 oktober – Annie van Gansewinkel
5 november – Mieke van Hooft
12 november – Derek Otte

Raadgedicht poster

Poëzie in de klas?

  • Bent u als docent geïnteresseerd in mogelijkheden om poëzie en dichters in de klas te halen? Met de actie Boek een dichter bieden het Nederlands Letterenfonds en De Schrijverscentrale ieder jaar aan scholen, boekhandels en bibliotheken uit Nederland de mogelijkheid om in januari, in de aanloop naar de Poëzieweek met korting een of meer dichters te boeken voor optredens of workshops.

  • Op dinsdag 30 oktober 2018 organiseren het Letterenfonds en Stichting Lezen in Utrecht het symposium Poëzie in de klas - Als je goed om je heen kijkt.