agenda

Beijing International Book Fair

22-26 augustus 2018

http://www.bibf.net/EN/Default.aspx

Non-fictie specialist Mireille Berman en directeur Tiziano Perez reizen in augustus naar China, voor de Beijing International Book Fair. In een dertigtal gesprekken met Chinese uitgevers zullen ze daar de Nederlandse literatuur onder de aandacht brengen. Ten behoeve van het beursbezoek is een speciale brochure gemaakt in het Chinees en Engels. Tijdens de beursgesprekken zal sinoloog en literair vertaler Mark Leenhouts het Letterenfonds-team wederom terzijde staan.

In New Titles from the Netherlands is zowel fictie, non-fictie als kinder- en jeugdliteratuur opgenomen. In de brochure wordt werk uitgelicht van Olivier van Beemen, Henkjan Honing, Sander de Hosson, Bennie Mols en Nieske Vergunst, Francine Oomen, Ivo van Vulpen, Maxim Februari, Marjolijn van Heemstra, Roman Helinski, Gerard Reve, Simon van der Geest, Benny Lindelauf, Gideon Samson en Annet Schaap.

In de afgelopen vijftien jaar, sinds het Letterenfonds de Chinese markt begon te verkennen, zijn bijna 500 vertalingen van Nederlandstalige literatuur in het Chinees of Complex Chinees gepubliceerd. Een overzicht hiervan is te vinden in de vertalingendatabase.nl. Nederland was in 2011 eregast op de BIBF.

Tijdens deze 25ste editie van de Beijing International Book Fair is Marokko ‘Guest of Honour’. Aanleiding om zowel de hedendaagse literatuur uit te lichten als historisch werk, waaronder het fameuze reisverhaal van Ibn Battoeta, die in 1325 voor een pelgrimage naar Mekka vertrok en 28 jaar later, na reizen door de Arabische wereld, Afrika, Turkije, India en China in Tanger terugkeerde.

Mireille Berman

Contact

Mireille Berman

Coördinator gastlandschap Leipziger Buchmesse 2024

[email protected]