agenda

The Americas Poetry Festival

Edward van de Vendel in New York

10-12 oktober 2018

http://www.poetryny.com/

Van 10 tot en met 12 oktober neemt Edward van de Vendel deel aan The Americas Poetry Festival in New York en presenteert daar The Sexy Storm, de Engelse editie van zijn gedichtenbundel Aanhalingstekens. De vertaling werd verzorgd door David Colmer en verscheen bij het New Yorkse A Midsummer Night’s Press.

In deze bundel brengt Van de Vendel de belangrijke thema’s in het leven van adolescenten in kaart. Een collectie moderne liefdesgedichten die voor volwassenen net zo goed aansprekend zijn als voor jongeren (15+).

Edward van de Vendel is een veelzijdig schrijver en vertaler van literatuur voor kinderen en adolescenten, zowel proza als po√ęzie. Hij brak in 1999 door met de po√ęziebewerking Gijsbrecht, naar de klassieker Gysbrecht van Aemstel van Joost van den Vondel, waarvoor hij de prestigieuze Gouden Zoen toegekend kreeg. Sindsdien is zijn werk nog vele malen bekroond. Zo ontving hij recent een Gouden Lijst voor Oliver, de Woutertje Pieterse Prijs voor Stem op de okapi, samen met illustrator Martijn van der Linden, en de Deutscher Jugendliteraturpreis 2016 samen met vertaler Rolf Erdorf en illustrator Anton Van Hertbruggen voor Der Hund, den Nino nicht hatte (Het hondje dat Nino niet had). Zijn werk is in meer dan twintig talen vertaald, waaronder ook het Afrikaans, Chinees, Deens, Engels, Estisch, Frans, Koreaans, Swazi, Tsonga en Zoeloe.

Meer informatie