agenda

Rotterdam

Geen Daden Maar Woorden Festival

13 oktober 2018

https://gdmw.nl/

Op zaterdag 13 oktober vindt op verschillende locaties rondom het Deliplein op Katendrecht in Rotterdam de eenentwintigste editie van het Geen Daden Maar Woorden Festival plaats. Het festival biedt een avondvullend programma rondom het geschreven, gesproken en gezongen woord, waarbij jong talent uit literatuur, spoken word en muziek voor het voetlicht wordt gebracht.

Dit jaar zullen onder andere Marjolijn van Heemstra, Marieke Lucas Rijneveld, Nina Polak en Write Now!-winnares Anne Giesen voordragen uit hun werk en deelnemen aan interviews. Po√ęzie is er van de onlangs gedebuteerde dichters Radna Fabias (winnares van de C. Buddingh’-prijs 2018 voor haar bundel Habitus) en Simone Atangana Bekono (een van de talenten die deelnam aan het Slow Writing Lab). De Rotterdamse spoken word-artiest M. staat zowel solo als met pianist Mink Steekelenburg van muziekcollectief Winterdagen op het podium.

Geen Daden Maar Woorden is onderdeel van Passionate Bulkboek, dat voor de periode 2017-2020 wordt ondersteund door het Nederlands Letterenfonds via de Meerjarige subsidies voor internationale festivals en literair-educatieve activiteiten.

v.l.n.r.: Simone Atangana Bekono, Radna Fabias, M.

Links