agenda

Bookstan Sarajevo

4-7 juli 2018

https://www.facebook.com/BOOKSTANSarajevo/

Van 4 tot 7 juli vindt in Sarajevo het literaire festival Bookstan - No East, No West plaats. De Nederlandstalige literatuur neemt dit jaar een belangrijke plaats in. Borders and Boundaries is het centrale thema van deze derde editie. Geert Mak was curator, met ondersteuning van Mireille Berman van het Nederlands Letterenfonds. De Nederlandse en Vlaamse schrijvers die zij voor het festival uitnodigden zullen in gesprek gaan over de rol van grenzen in cultuur, literatuur en politiek.

Acte de présence vanuit Nederland en Vlaanderen geven Geert Mak, Guido Snel, Frank Westerman, Griet op de Beeck, Saskia de Coster, Dubravka Ugresic en Femke Halsema. Chris Keulemans zal verschillende sessies modereren, en Willemijn Lamp zal als programmeur van het Amsterdamse literatuurfestival Read my World deelnemen aan een paneldiscussie over de rol en de betekenis van internationale literatuurfestivals.

Bookstan ontvangt naast nationale en lokale auteurs onder andere ook de Britse schrijver David Mitchell, de Amerikaans-Bosnische auteur Aleksandar Hemon en de Amerikaanse literatuurcriticus John Freeman. Verder omvat het festivalprogramma tentoonstellingen, concerten en een educatieprogramma voor jonge literaire critici.

Bookstan is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse ambassade en het Nederlands Letterenfonds.

Mireille Berman

Contact

Mireille Berman

Coördinator gastlandschap Leipziger Buchmesse 2024

[email protected]