agenda

Babs Gons in Zuid-Afrika

5-9 september 2018

http://openbookfestival.co.za/

Van 5 tot en met 9 september vindt in Kaapstad de achtste editie van het Open Book Festival plaats, een jaarlijks literair festival met een internationale programmering. Dit jaar staan ook de Nederlandse dichters Babs Gons en Ivan Words op het programma. Spoken word-dichter Babs Gons ontving hiervoor een bijdrage in de reiskosten van het Nederlands Letterenfonds.

Babs Gons is schrijver, performer, theatermaker en docent creatief schrijven. Ze was jarenlang creatief leider van de Poetry Circle Nowhere, organiseerde tien jaar lang Palabras, een maandelijks podium voor jonge dichters en schrijvers in Paradiso, en stond met haar werk op talloze podia in binnen- en buitenland. Ze is onderdeel van het spoken word collectief Clubspoken en heeft een eigen performancecollectief, De Vurige Harten Club. Gons wordt wel de grande dame van de Nederlandse spoken word genoemd. Met haar muzikaal-literaire show Babs’ Woordsalon treedt ze op door heel Nederland.

Gons is een van de acht schrijvers die een radiomonoloog schrijven in het kader van de podcast-serie Fluiten in het donker, een jaarlijkse samenwerking van het Nederlands Letterenfonds, het NPO-fonds en de omroepen AVROTROS, NTR en VPRO. Verder zal ze in oktober workshops verzorgen tijdens het symposium Poëzie in de klas, een initiatief van de Universiteit Utrecht i.s.m. het Nederlands Letterenfonds en Stichting Lezen.

Colin Hill Imagery

Meer informatie