agenda

Festival Tuttestorie, Cagliari

Guus Kuijer in Italië

4-7 oktober 2018

http://www.tuttestorie.it/festival/

Tussen 4 en 10 oktober vindt in Cagliari, op het Italiaanse eiland Sardinië, de dertiende editie van het Festival Tuttestorie plaats. Het festival is één van de belangrijkste evenementen van het jaar in Italië op het gebied van kinder- en jeugdliteratuur en biedt een breed internationaal programma. Op het festival zal de Nederlandse kinderboekenschrijver Guus Kuijer aanwezig zijn ter promotie van de Italiaanse editie van zijn debuut Met de poppen gooien, dat vorig jaar in vertaling van Valentina Freschi bij uitgeverij Camelozampa verscheen.

Met de poppen gooien (1975, Querido) is het eerste kinderboek van Guus Kuijer en het eerste deel van de Madelief-reeks. Het boek werd in 1976 bekroond met een Gouden Griffel. Het boek werd tevens vertaald in het Deens, Duits, Engels, Estisch, Frans en Spaans.

Guus Kuijer schreef na Met de poppen gooien nog vier Madeliefboeken, waarvan het vierde deel, Krassen in het tafelblad, wederom werd bekroond met een Gouden Griffel. De reeks werd in 1983 gebundeld uitgegeven als Het grote boek van Madelief. In 1979 ontving hij de Staatsprijs voor Kinder- en Jeugdliteratuur voor zijn oeuvre en in 2012 kreeg hij als eerste Nederlandse auteur de prestigieuze internationale kinderliteratuurprijs de Astrid Lindgren Memorial Award.

Meer informatie