agenda

Arminius, Rotterdam

Boek & Meester: Benedict Wells

12 juli 2018

https://boekenmeester.nl/event/benedict-wells/

Op donderdagavond 12 juli is de Duitse schrijver Benedict Wells te gast bij Boek & Meester in Arminius in Rotterdam. Ernest van der Kwast gaat met hem in gesprek over zijn succesromans Het einde van de eenzaamheid, waarmee hij internationaal doorbrak, en Becks laatste zomer, zijn debuutroman die begin juli bij Meulenhoff in Nederlandse vertaling van Gerda Baardman verschijnt.

Benedict Wells brak internationaal door met de roman Het einde van de eenzaamheid (Meulenhoff, vertaling door Gerda Baardmans). “Als je er eenmaal in begint, laat het je niet meer los,” aldus het Boekenpanel van De Wereld Draait Door, die de roman tot Boek van de Maand verkoos. Wells vertelt het levensverhaal van drie wezen die gaandeweg uit elkaar groeien, een boek dat gaat over het verwerken van verlies en eenzaamheid, en over de vraag wat onveranderlijk is in de mens.

Begin juli verschijnt ook de Nederlandse vertaling van Becks laatste zomer, zijn debuut. De roman oogstte veel lof, won diverse prijzen en werd in 2015 verfilmd. “450 razendsnelle, hartverwarmende pagina’s proza uit de pen van een 23-jarige debutant – wanneer is dat voor het laatst gebeurd?” vroeg Der Spiegel zich af.

In een geestdriftig gesprek met interviewer Ernest van der Kwast zal Benedict Wells vertellen over zijn schrijverschap en zijn romans. Daarnaast is er ruimte voor voordracht en vragen uit het publiek.

Boek & Meester is een maandelijks literatuurprogramma in Rotterdam. Per editie staat één Nederlandse of buitenlandse topauteur centraal. Deze editie vindt op donderdag 12 juli plaats in Arminius in Rotterdam en begint om 20.00 uur. Entree voor het evenement bedraagt tien euro, maar tot en met 17 juni is het tweede kaartje gratis.

Boek & Meester wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties.

Links