agenda

Arnhem

Nieuwe Types

28-30 juni 2018

Van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 juni 2018 vindt in de binnenstad van Arnhem de vierde editie van literair festival Nieuwe Types plaats. Tijdens het festival staan nieuwe literatuur centraal en de toekomst van literatuur centraal door de aandacht te leggen op nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen. Ook de zes schrijftalenten uit het Slow Writing Lab, de ‘vrije master’ die door het Letterenfonds i.s.m. het kunstopleidingen is opgezet, presenteren hier hun werk.

Tijdens Nieuwe Types wordt op verschillende manieren de staat van het verhaal onder de loep genomen. Er zullen onder andere geïmproviseerde performances van schrijvers en muzikanten en een heuse literaire stoelendans plaatsvinden.

Het afgelopen jaar werkten Jorik Amit Galama, Lotte Lola Vermeer, Jante Wortel, Christiaan Lomans, Yentl van Stokkum en Minne Kersten binnen het Slow Writing Lab aan individuele ontwikkeltrajecten. De Nederlandse schrijfopleidingen en het Nederlands Letterenfonds boden jonge en net afgestudeerde schrijvers de kans zich een jaar lang verder te ontwikkelen. Op vrijdagavond 29 juni presenteren de deelnemers op het podium hun werk.

Op zaterdagavond 30 juni presenteren de studenten van de vierde lichting van de studie Creative Writing aan ArtEZ hun afstudeerproject tijdens WILDGROEI in Huis Oostpool. Entree voor dit programmaonderdeel is gratis, maar reserveren gewenst via [email protected] onder vermelding van je naam en het aantal plaatsen dat je wilt reserveren.

Meer informatie