agenda

UBIK, Rotterdam

Finale Write Now!

24 juni 2018

Op zondag 24 juni vindt in UBIK te Rotterdam de finale van Write Now! plaats, de belangrijkste schrijfwedstrijd in Nederland en Vlaanderen. De prijsuitreiking duurt van 15.30 uur tot 17.00 uur. De wedstrijd werd in het verleden onder meer gewonnen door Lize Spit, Niña Weijers en Maartje Wortel.

Bijna negenhonderd jongeren uit Nederland en Vlaanderen stuurden dit jaar hun tekst in om kans te maken op de start van hun schrijverscarrière. Naast de eersteprijswinnaars van de tien regionale voorronden, bemachtigden ook vijf tweedeprijswinnaars met een wildcard een plek in de finale. De finalisten hebben drie weken de tijd om een nieuwe tekst te schrijven. De prijzen bestaan onder andere uit een schrijfcursus of coachingsgesprek bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven, deelname aan het Das Mag Zomerkamp en optredens op Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt.

De finalejury van Write Now! 2018 bestaat uit Kyrian Esser (voorzitter, winnaar Write Now! 2017), Charlotte Van den Broeck (dichter), Erik Brus (auteur en journalist), Ann Jooris (chef Boeken De Morgen) en Janneke Siebelink (hoofdredacteur Boeken Bol.com). Tijdens de finale worden de finalisten geïnterviewd en draagt Charlotte Van den Broeck poëzie voor. Het hoogtepunt van de middag is de bekendmaking van de winnaars door juryvoorzitter Kyrian Esser.

De prijsuitreiking van Write Now! 2018 vindt plaats in UBIK te Rotterdam en zal duren van 15.30 tot 17.00 uur. De inloop start om 15.00 uur.