agenda

Maarten van der Graaff ontmoet Aafke Romeijn

19 juni 2018

Op uitnodiging van dichter en schrijver Maarten van der Graaff, die in het kader van Wanderlust, het programma voor internationale talentontwikkeling van het Letterenfonds, van 23 april tot 27 juni aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht woont en werkt, komt muzikant, journalist en schrijver Aafke Romeijn naar de Van Eyck. Op dinsdag 19 juni vanaf 20.00 uur gaan zij in gesprek over hun debuutromans en over het schrijven van speculatieve fictie. Dichter en schrijver Erik Lindner leidt het gesprek.

Maarten van der Graaff (1987) debuteerde met de dichtbundel Vluchtautogedichten bij uitgeverij Atlas Contact. In 2014 werd deze bundel met de C. Buddingh’-prijs bekroond. Dood werk, zijn tweede bundel, verscheen in 2015 en werd twee jaar later bekroond met de J.C. Bloem-poëzieprijs. In 2017 verscheen zijn debuutroman Wormen en engelen. Hij publiceerde poëzie en proza in verschillende tijdschriften en is veel op de podia te vinden. Hij is redacteur en medeoprichter van het online literair tijdschrift Samplekanon.

Tijdens zijn verblijf als writer in residence op de Jan Van Eyck Academie zal Van der Graaff werken aan zijn tweede roman. Na Wormen en engelen, een boek met een bijna sociologische inslag, wil hij zich meer aan het fantastische en speculatieve wijden, een oude liefde.

De residentieperiode wordt door het Letterenfonds mogelijk gemaakt in het kader van het Wanderlust-programma, het programma voor talentontwikkeling in internationale context. Eerder verbleven Basje Boer, Bregje Hofstede, Rosan Hollak, Roos van Rijswijk, Joost de Vries, Niña Weijers, Wytske Versteeg en Maartje Wortel als writer in residence op de Jan van Eyck Academie.

Meer informatie