nieuws

‘Les Phares du Nord’

Nederland en Vlaanderen gastland op grootste literaire festival van Zuid-Frankrijk

24 mei 2018

Niet minder dan 30 Nederlandse en Vlaamse auteurs zijn dit weekend te zien en te beluisteren op het festival ‘Comédie du Livre’ in Montpellier, dat met zo’n 100.000 bezoekers het belangrijkste literaire festival in Zuid-Frankrijk is. De Nederlands-Vlaamse delegatie bestaat zowel uit jonge auteurs met een eerste, Franse vertaling (o.a. Joost de Vries, Niña Weijers, Lize Spit, Inge Schilperoord) als in Frankrijk bekende namen. Er is aandacht voor de roman, maar ook voor graphic novels, thrillers en literaire non-fictie.

Nederland en Vlaanderen zijn gastland op de 33e editie van de Comédie du Livre, van vrijdag 25 tot en met zondag 27 mei aanstaande. Deze auteurs treden op:
Gerbrand Bakker, Anna Enquist, Stephan Enter, Toine Heijmans, Bernard Holtrop (Willem), Herman Koch, Erik Kriek, Fouad Laroui, Walter Lucius, Margriet de Moor, Alexander Münninghoff, Thomas Olde Heuvelt, Inge Schilperoord, Anita Terpstra, Johannes Van de Weert, Joost de Vries, Niña Weijers, Frank Westerman en Tommy Wieringa (Nederland);
Stefan Brijs, Pieter Coudyzer, Brecht Evens, Stefan Hertmans, Lieve Joris, Tom Schamp, Lize Spit, Peter Terrin, Judith Vanistendael, David Van Reybrouck en Annelies Verbeke (Vlaanderen).
Van alle deelnemende auteurs is recent werk beschikbaar in Franse vertaling.

Het festival vindt plaats op de fraaie Place de la Comédie en omgeving en brengt in totaal 250 auteurs bijeen in meer dan 100 programma’s.

logo

De presentatie in Montpellier maakt deel uit van de campagne ‘Les Phares du Nord’, een initiatief van het Nederlandse en Vlaamse letterenfonds en van de Nederlandse ambassade in Parijs. Meer dan 100 Nederlandse en Vlaamse auteurs presenteren zich dit jaar op zo’n twintig literaire festivals door heel Frankrijk. Met deze intensieve campagne wordt de literatuur uit Nederland en Vlaanderen gepresenteerd in Frankrijk – na Duitsland, de tweede boekenmarkt in Europa en de vijfde boekenmarkt ter wereld.

Meer informatie:

Bas Pauw

Contact

Bas Pauw

Internationale literaire manifestaties

[email protected]