agenda

Theater Bellevue, Amsterdam

De Tekstsmederij Leest…

4-5 juni 2018

https://detekstsmederij.nl/de-tekstsmederij-leest-in-bellevue/

Op maandag 4 en dinsdag 5 juni presenteert een nieuwe generatie toneelschrijvers en regisseurs hun werk in Theater Bellevue in Amsterdam tijdens De Tekstsmederij leest… Per avond krijgen twee duo’s bestaande uit een toneelschrijver en een regisseur de kans om het resultaat te laten zien van maandenlang smeden, schrijven, verdiepen, schrappen, bijstellen en meer.

Op maandag 4 juni brengen twee duo’s hun werk voor het eerst voor een publiek met een theatrale lezing tijdens De Tekstsmederij leest… In het toneelstuk met de werktitel Een afritsbroek is best heel handig verkennen toneelschrijver Esther van der Krol en regisseur Inge Wannet geluk: wat als je tussen de gezelligheid en het afgedwongen geluk beseft dat dit het leven is dat je niet meer wilt? Op dezelfde avond kan het publiek ook kennis maken met De verzoeker, het nieuwe toneelstuk van schrijver Michiel Westbeek en regisseur Zen Roorda. Hierin gaat een schrijver die vervuld is van angst, de confrontatie met zijn demonen aan.

Ook op dinsdag 5 juni is Theater Bellevue het decor voor theatrale lezingen van twee nieuwe toneelstukken. VOODOO Child is een grootse poging tot het vormgeven van een eigen werkelijkheid, geschreven door Jade Olieberg en geregisseerd door Lisa Giezen. Daarnaast presenteren tekstschrijver Simon(e) van Saarloos en regisseur Nina Spijkers een interraciale hervertelling van Who’s Afraid of Virginia Woolf? met Lopen op hollende wolken.

De Tekstsmederij zet zich in voor de zichtbaarheid van nieuw toneelschrijftalent, onder andere door middel van het smeden van samenwerkingsverbanden tussen nieuwe generaties toneelschrijvers en regisseurs.

De Tekstsmederij leest… wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties.

logo

Meer informatie