agenda

Boekpresentatie ‘Het volk boven’

Jaroslav Rudiš bij Goethe-Institut, Amsterdam

13 juni 2018

https://www.goethe.de/ins/nl/nl/sta/ams/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=21272412

Op woensdag 13 juni presenteert de Tsjechische auteur Jaroslav Rudiš in het Goethe-Institut in Amsterdam de Nederlandse vertaling van zijn novelle Het volk boven (originele titel Nationalstraße, vertaald door Edgar de Bruin). Guido Snel, schrijver en docent Europese letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, gaat daarbij met hem in gesprek over zijn literaire werk en de motieven die erin opduiken, muziek en toneelstukken.

Het volk boven is een lange monoloog van een man gericht aan zijn zoon over de Fluwelen Revolutie in Praag aan het einde van de vorige eeuw. Het is de tweede titel van Rudiš die in Nederlandse vertaling van Edgar de Bruin, winnaar van de Letterenfonds Vertaalprijs 2015, verschijnt bij uitgeverij Nobelman. Eerder, in 2016, verscheen de roman Het einde van de punk in Helsinki.

Van februari tot en met juni 2018 woont en werkt Rudiš als writer in residence aan het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS) in Amsterdam aan een nieuw boek. In maart kreeg hij op de Leipziger Buchmesse als eerste niet-Duitstalige auteur de prestigieuze Preis der Literaturhäuser toegekend voor uitstekende tekst- en presentatievaardigheden toegekend.

De boekpresentatie wordt georganiseerd door het Goethe-Institut in Amsterdam in samenwerking met het Tsjechisch Centrum Rotterdam.

De avond vangt aan om 20.00 uur. De voertaal is Engels en de toegang is gratis.

Meer informatie over: