agenda

Stripdagen Haarlem 2018

25 mei-3 juni 2018

http://www.stripdagenhaarlem.nl/

Van vrijdag 25 mei tot en met zondag 3 juni vinden de Stripdagen Haarlem plaats, het langste stripfestival van noordelijk Europa, met beurzen, tentoonstellingen, lezingen, workshops, masterclasses, muziekoptredens en theater- en filmvoorstellingen rondom strips en andere beeldverhalen. Het thema van dit jaar is ‘De Maakbare Mens – 200 jaar Frankenstein’.

De hoofdtentoonstelling in 37PK, Platform voor Kunsten, belicht de ontstaansgeschiedenis van Mary Shelleys beroemde boek Frankenstein. Aan de hand van de oorspronkelijke tekst wordt het verhaal naverteld met behulp van fragmenten uit de talloze verstrippingen en geïllustreerde versies die er zijn.

In het eerste festivalweekend, op 26 en 27 mei, vinden drie beurzen plaats: de Verzamelaarsbeurs, de Antiquair & Tweedehandsbeurs en de Small Press Beurs, die worden georganiseerd in nauwe samenwerking met Het Stripschap.

Iedere editie van Stripdagen Haarlem vraagt de organisatie een (bekende) tekenaar om de huisstijl van de betreffende editie vorm te geven. Dit jaar is het de eer aan Hans Klaver, ook wel bekend als Schwantz. Hij zal onder andere de fles voor het speciaal voor het festival gebrouwen Stripbier ontwerpen.

Naast lezingen over het festivalthema zullen vele striptekenaars op de Stripdagen aanwezig zijn om te vertellen over hun werk, waaronder de bekroonde Canadese stripmaker Guy Delisle.

De Stripdagen Haarlem 2018 worden mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties. Het festival wordt eens per twee jaar georganiseerd.

Meer informatie