agenda

Castricum

North Sea Poetry

26 mei 2018

http://www.northseapoetry.nl/

Op zaterdag 26 mei vindt op het terrein van de psychiatrische instelling Dijk en Duin in Castricum het poëziefestival North Sea Poetry plaats. In een apart middag- en avondprogramma brengt de organisatie een mix van poëzie, slam poetry, spoken word, rap en klankpoëzie - van gevestigde en opkomende namen uit Nederland en Vlaanderen - op het podium.

Vanaf 16.00 uur start het middagprogramma op het terrein van psychiatrische instelling Dijk en Duin met onder meer korte optredens van muzikanten en poëzie-dj’s, verschillende poëzie-acts, een Vlaamse woordkunstset en een literaire bierproeverij van brouwerij De Prael.

Na een moment voor een maaltijdsoep begint het avondprogramma in het Ketelhuis om 20.00 uur. In twee sets met een pauze tussendoor presenteren onder andere Ingmar Heytze, Andy Fierens, Moya De Feyter en Jaap Boots hun woordkunst. Daarnaast zullen er drie nooit eerder vertoonde duo-optredens plaatsvinden van dichters met rappers en spokenwordartiesten: dichter Carmien Michels met rappers Engel & Just, dichter Daan Doesborgh met spokenwordartiest Babs Gons, en dichter Thomas Möhlmann met spokenwordartiest Elten Kiene. Van 22.30 uur tot middernacht wordt de avond afgesloten met een feest.

Het middagprogramma is gratis toegankelijk, voor de avond zijn tickets verkrijgbaar via www.northseapoetry.nl

North Sea Poetry 2018 ontving een bijdrage van het Nederlands Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties.