agenda

Tolhuistuin, Amsterdam

Mooie Kinderboekenfestival 2018

27 mei 2018

https://kinderboekenfestival.nl/

Op zondagmiddag 27 mei 2018 vindt de tweede editie van het Mooie Kinderboekenfestival plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam. Op het festival staan achttien recente kinderboeken centraal. De selectie is samengesteld door gastcuratoren Hans en Monique Hagen, de huidige Kinderboekenambassadeurs van Nederland.

Jaarlijks wijst de organisatie van het Mooie Kinderboekenfestival een curator aan die achttien kinderboeken uitkiest die in het afgelopen jaar verschenen en op het festival centraal zullen staan. Met een levendig programma geleid door auteurs, illustratoren, acteurs en voorlezers probeert het festival de Nederlandstalige jeugdliteratuur onder de aandacht te brengen bij ouders en kinderen. Een ontdekkingsreis langs de achttien kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de Tolhuistuin, zowel binnen als buiten. Door te laten zien welke spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, wil de festivalorganisatie kinderen laten zien wat het lezen van een boek je kan brengen.

Meer informatie over het festival, het volledige programma en kaartverkoop zijn te vinden op de website van het Mooie Kinderboekenfestival.

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door de Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso en wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties.