agenda

Try-out Europese festivaltour CELA

Schrijf- en vertaaltalenten in Arnhem

10 mei 2018

https://denieuweoost.nl/event/montageweek-cela/

Op donderdagavond 10 mei houden Europese schrijf- en vertaaltalenten een exclusieve try-out van de tour die CELA na de zomer houdt langs Europese literatuurfestivals. Tijdens de avond in Theater aan de Rijn in Arnhem presenteren schrijvers en literair vertalers uit Italië, Portugal, Spanje, Roemenië, Nederland en België zichzelf en hun werk voor het eerst aan publiek.

De schrijvers en literair vertalers nemen elk uit hun land van herkomst hun favoriete ingrediënten mee naar Arnhem om live op het podium een maaltijd klaar te maken. Tijdens het koken vertellen ze over hun werk, over vertalen en over het overbruggen van de afstand tussen Europese makers en het publiek. Het gesprek wordt afgewisseld met voordrachten uit hun werk en vertalingen. De schrijvers en literair vertalers maken deel uit van het Europese talentontwikkeltraject Connecting Emerging Literary Artists (CELA).

Op vrijdagochtend 11 mei geven vier van de makers een workshop creatief schrijven, van half tien tot twaalf uur in Theater aan de Rijn in Arnhem. Aanmelden voor dit programma kan via [email protected]. Zowel de try-out als de workshop zijn gratis toegankelijk.

CELA wordt mogelijk gemaakt door het Creative Europe Programma van de Europese Unie; het Nederlands Letterenfonds participeerde met een bijdrage voor de Nederlandse deelnemers.