agenda

Kunsthal Rotterdam

Boek & Meester: Bernhard Schlink

6 juni 2018

http://boekenmeester.nl/event/bernhard-schlink/

Op woensdagavond 6 juni is de Duitse auteur Bernhard Schlink te gast bij Boek & Meester, ditmaal in de Kunsthal Rotterdam. Interviewer Jasper Henderson gaat in gesprek met de schrijver van de wereldwijde bestseller De voorlezer over de thema’s en karakters in zijn nieuwe roman Olga, die half mei bij Cosse in Nederlandse vertaling (van Marcel Misset) verschijnt.

Bernhard Schlink (1944) begon zijn schrijverscarrière in 1987 met een serie detectives. In 1995 verscheen zijn roman Der Vorleser, waarmee hij wereldwijd naam en faam verwierf. De roman werd in 54 talen vertaald en ook de verfilming uit 2008 was een internationaal succes. Van Schlink verschenen verder onder andere de romans De thuiskomst, Het eerste weekend en De vrouw op de trap in het Nederlands. Half mei verschijnt zijn nieuwe, grote roman Olga bij uitgeverij Cossee.

Interviewer Jasper Henderson gaat met Bernhard Schlink in gesprek over inspiratie en schrijverschap, over de thema’s en karakters in Olga, en over de ambities die aan de roman ten grondslag lagen.

Boek & Meester is een maandelijks literatuurprogramma in Rotterdam. Per editie staat één Nederlandse of buitenlandse topauteur centraal. De kern van het programma wordt gevormd door een geestdriftig gesprek, maar er is ook ruimte voor voordracht en voor vragen uit het publiek.

Boek & Meester vindt op woensdag 6 juni plaats in Kunsthal Rotterdam in Rotterdam en begint om 20.00 uur. Entree voor het evenement bedraagt tien euro, maar tot en met 13 mei is het tweede kaartje gratis.

Boek & Meester wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties.

Links