agenda

Hyundai Museum of Kids’ Books & Art

Expositie Sieb Posthuma en Barbara Stok in Seoul

12 apr-24 juni 2018

In het Hyundai Museum of Kids’ Books & Art (MOKA) in Seoul, Zuid Korea zijn tot en met 24 juni originele prenten van zowel Barbara Stok als Sieb Posthuma (1960 - 2014) te zien. In het kader van de tentoonstelling Artists in Books worden daar werken tentoongesteld van prentenboekenmakers waarin zij het werk van grote kunstenaars herinterpreteren.

Barbara Stok beleefde met haar graphic novel Vincent, over leven en werk van Vincent van Gogh, haar internationale doorbraak. Sieb Posthuma maakte naar aanleiding van een grote overzichtstentoonstelling in Den Haag een prentenboek over de Amerikaanse kunstenaar Alexander Calder (1898-1976).

In Korea zijn de originelen en schetsboeken van Sieb Posthuma nu te zien in een speciale ruimte met levensgrote muurprints van tekeningen uit De draad van Alexander. Dit boek werd in 2015 uitgegeven in de kunstprentenboekenreeks van Uitgeverij Leopold in samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag. Het prentenboek is inmiddels ook uitgegeven in het Italiaans, Frans en Duits. Ton Meijer zal op 5 en 6 mei een aantal jeugdtheatervoorstellingen over kunst geven in het museum in Seoul.

In de tentoonstelling is ook werk uit Vincent van Barbara Stok (Nijgh & van Ditmar) opgenomen. In deze 140 pagina’s tellende graphic novel presenteerde ze het leven en herinterpreteerde ze de kunst van Vincent van Gogh. Het betekende haar internationale doorbraak. In het autobiografische Toch een geluk tekende en vertelde ze over deze hectische periode. Vincent is in vijftien talen vertaald, waaronder het Arabisch, Chinees, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees en Turks; in Korea werd de graphic novel inmiddels twee keer herdrukt.

Meer informatie

Vincent