agenda

Anneke Brassinga in Museum Kranenburgh

25 april 2018

http://www.kranenburgh.nl/activiteit/84/neem-een-loopje-met

Op woensdag 25 april is Anneke Brassinga, dichteres, schrijfster en literair vertaalster uit het Engels en Frans, in Museum Kranenburgh in Bergen. Brassinga verblijft momenteel in het Adriaan Roland Holsthuis, het schrijvershuis bij de buren. Tijdens een ‘Loopje met’ geeft zij een gratis lunchrondleiding door het museum, waarbij ze vertelt over haar ervaringen in Bergen en over wat haar aanspreekt in de tijdelijke tentoonstellingen.

Sinds 1987 publiceerde Anneke Brassinga 10 dichtbundels en 5 prozawerken. Ze ontving vele prijzen voor zowel haar werk op het gebied van proza als poëzie, waaronder de Herman Gorterprijs, de Const. Huygenprijs en de P.C. Hooftprijs. Tijdens haar werkperiode in het Roland Holsthuis zal Brassinga verder werken aan een essay over de Franse symbolistische dichter Stéphane Mallarmé, wiens invloed verder reikt dan de literatuur. Hij inspireerde ook kunstenaars en componisten, waaronder Man Ray en Claude Debussy. Anneke Brassinga zal tijdens haar loopje in Kranenburgh laten zien hoe diverse kunstdisciplines elkaar tot op de dag van vandaag beïnvloeden.

Kranenburgh organiseert de rondleidingen door schrijvers in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en het A. Roland Holst Fonds.

Deelname aan de rondleiding is gratis bij een museumbezoek.