agenda

Boekhandel Blokker

Vertalersgeluktournee in Heemstede

9 mei 2018

In de aanloop naar de bekendmaking van de winnaar van de Europese Literatuurprijs trekken de genomineerde vertalers tijdens de Vertalersgeluktournee langs boekhandels door het hele land om met lezers en literatuurliefhebbers over de door hen vertaalde romans in gesprek te gaan. Boekhandel Blokker in Heemstede organiseert in samenwerking met Athenaeum Boekhandel Haarlem de vierde stop van de tournee op woensdag 9 mei vanaf 20.00 uur.

Vier vertalers zullen bij boekhandel Blokker aanwezig zijn om te vertellen over de totstandkoming van hun vertalingen:

  • Anneke Bok, over haar vertaling uit het Engels van Het huis van de namen van Colm Tóibín
  • Elly Schippers en Jantsje Post, over hun vertaling uit het Duits van Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili
  • Roel Schuyt, over zijn vertaling uit het Kroatisch van De vos van Dubravka Ugrešić

De moderatoren van deze avond zijn Coen Vermaas en Arno Koek. Een interactieve entr’acte wordt verzorgd door Koen Boelens en Helen Zwaan van de Vereniging van Nieuwe Vertalers.

Entree voor deze avond bedraagt € 5,00 en reserveren kan telefonisch bij Boekhandel Blokker, 023-5282472.

De Vertalersgeluktournee 2018 is georganiseerd door het Nederlands Letterenfonds en literair vertalers Nicolette Hoekmeijer en Andrea Kluitmann, wordt financieel mogelijk gemaakt door het Lira Fonds en het Letterenfonds, en kwam mede tot stand in samenwerking met de Vereniging van Nieuwe Vertalers.