agenda

Openbare Bibliotheek Amsterdam

VERS Slotdebat & Essay

17 april 2018

http://www.schoolderpoezie.nl/agenda

De beste poëziedebaters uit Nederland en Vlaanderen komen bijeen voor een stevig debat over poëzie. Tussen de debatten door presenteren een aantal jongeren hun essay over poëzie.

VERS is het programma van School der Poëzie rond de VSB Poëzieprijs waarin duizenden kinderen en jongeren uit heel Nederland en België in VERSE programma’s kennismaken met actuele Nederlandstalige poëzie. Alle programma’s starten op school in de klas. Onder leiding van een vakdocent van School der Poëzie gaan kinderen en jongeren gedichten lezen en zelf schrijven. De inspiratiebron is het werk van de genomineerde dichters voor de VSB Poëzieprijs. Na lezen, lessen en schrijven zijn er theaterprogramma’s door heel Nederland en Vlaanderen met genomineerde dichters, interviews, bijzondere optredens en de performances van de schrijvers in de dop: kinderen, jongeren en jongvolwassenen.

Het VERS slotdebat vindt plaats op 17 april in de Openbare Bibliotheek Amsterdam vanaf 15.00 uur.

De activiteiten van de School der Poëzie worden mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds via de regeling Meerjarige subsidies 2017-202.