agenda

Conferentie Verhalende Journalistiek

True Stories

20 april 2018

http://www.verhalendejournalistiek.nl/nl/conferentie-2018/

Hoe beïnvloedt je standplaats je standpunt? Die vraag staat op vrijdag 20 april centraal tijdens de conferentie True Stories Conference: Find your voice within the European narrative tradition. Joris Luyendijk gaat samen met enkele van zijn buitenlandse uitgevers nader in op de per land zeer verschillende reacties op zijn boek Dit kan niet waar zijn. Aan de hand van dit boek gaat moderator Naema Tahir met Luydendijk en zijn Zweedse, Duitse, Britse en Nederlandse uitgevers in gesprek over de manier van werken van non-fictie schrijvers en de verhalende traditie in de verschillende landen.

De door de Stichting Verhalende Journalistiek en het Letterenfonds georganiseerde sessie, Going non-Dutch, maakt deel uit van de conferentie True Stories: Find your voice within the European narrative tradition.

De True Stories-conferentie vindt op donderdag 19 en vrijdag 20 april 2018 plaats in Pakhuis De Zwijger en is georganiseerd door de Stichting Verhalende Journalistiek. Tijdens de conferentie spreken makers vanuit heel Europa over hoe hun bijzondere project tot stand kwam en vooral hoe ze hun eigen stijl en toon als maker vonden. Nu steeds meer journalistiek on demand gemaakt en bekeken, geluisterd of gelezen wordt, is het namelijk steeds belangrijker dat de maker een eigen signatuur heeft. Hoe doen bijvoorbeeld podcastmakers en fotografen dat?

Meer informatie over het volledige programma en kaartverkoop is te vinden op de site van Stichting Verhalende Journalistiek.

True Stories logo

Mireille Berman

Contact

Mireille Berman

Coördinator gastlandschap Leipziger Buchmesse 2024

[email protected]