agenda

Openbare Bibliotheek, Amsterdam

Middag van het Kinderboek

14 april 2018

http://middagvanhetkinderboek.blogspot.nl/

Op 14 april 2018 vindt de tiende editie van de Middag van het Kinderboek plaats in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Het thema van het evenement is dit jaar ‘het spannende huwelijk tussen woord en beeld’. De Middag is bedoeld voor illustratoren, schrijvers, studenten, boekhandelaren, bibliotheek- en uitgeverijmedewerkers, en ieder ander die het kinderboek een warm hart toedraagt.

Veel kinderboeken combineren woorden en beelden. Die twee gaan op allerlei manieren samen: in prentenboeken, non-fictie, voorleesverhalen, speelboeken en geïllustreerde verhalen. Wat doen de beelden met de woorden? Wat doen de woorden met de beelden? Hoe werken schrijver en illustrator samen? Vaak is het geheel veel meer dan de som der delen. Soms juist niet. Tijdens de Middag van het Kinderboek wordt dit thema aan de hand van een serie workshops en lezingen belicht.

Dit jaar zijn er workshops van Maaike Hartjes, Patz van der Sloot, Lies Kindt, Gert Gerrits en Annemarie van Toorn en lezingen van onder andere Sjoerd Kuyper, Floor Rieder, Jan Paul Schutte en Tamara Bos.

De toegang tot zowel de workshops als het plenaire programma is gratis, maar reserveren is verplicht (vooral de workshops zijn meestal snel volgeboekt!). Voor workshops en zaalprogramma moet apart gereserveerd worden. Reserveren kan via de agenda van de OBA.

Meer informatie: