agenda

Athenaeum Boekhandel Roeterseiland

Rodrigo Blanco Calderón in Amsterdam

28 maart 2018

Op woensdag 28 maart zal writer in residence Rodrigo Blanco Calderón bij Athenaeum Boekhandel Roeterseiland met Bart Gielen in gesprek gaan over zijn laatste roman The Night, die onlangs onder dezelfde titel, in Nederlandse vertaling van Arie van der Wal verscheen bij De Bezige Bij.

De Venezolaanse schrijver en uitgever Rodrigo Blanco Calderón (1981) heeft diverse prijzen gewonnen voor zijn korte verhalen en tijdens het Hay Festival van 2009 in Bogota werd hij uitgeroepen tot een van de beste jonge Latijns-Amerikaanse schrijvers. In zijn debuutroman The Night, dat zijn titel ontleent aan een lied van de Amerikaanse band Morphine, schrijft Blanco Calderón over van alles: de recente geschiedenis van zijn land, filosofie, taal en taalspelletjes. Fictie en werkelijkheid kruisen elkaar voortdurend, maar uiteindelijk laat The Night zich vooral lezen als een felle kritiek op het huidige regime in Venezuela.

Tijdens zijn verblijf in Amsterdam als writer in residence zal Blanco Calderón werken aan The Year of Mercy, waarmee hij zijn fictionele portret van de recente geschiedenis van Venezuela uitbouwt. Zijn tweede roman is een vervolg op The Night en wordt een verhaal over politieke intrige, spirituele strijd en apocalyptische angst in een tijd die in J.M. Coetzee’s woorden omschreven kan worden als “post-religieus”.

Toegang voor het evenement, dat om 19.30 uur aanvangt, is gratis. Vooraf aanmelden is wel verplicht, dit kan via het aanmeldformulier.

Links