agenda

Theater Rotterdam

Boek & Meester: P.F. Thomése

22 maart 2018

http://boekenmeester.nl/event/p-f-thomese/

Op donderdag 22 maart is schrijver P.F. Thomése de eerste gast van een gloednieuw seizoen van Boek & Meester. Interviewer Ernest van der Kwast gaat met hem in gesprek over zijn nieuwe boek Ik, J. Kessels, dat onlangs verscheen bij Uitgeverij Pluim.

P.F. Thomése (1958) is een van de meest veelzijdige schrijvers van ons taalgebied. Met zijn werk won hij onder meer de AKO Literatuurprijs en de Bob den Uylprijs, en zijn werk is inmiddels in meer dan twintig talen vertaald. Zijn roman De onderwaterzwemmer (2015) haalde de shortlist van alle drie de grote publieksprijzen: ECI Literatuurprijs 2015, Libris Literatuurprijs 2016 én Fintro Literatuurprijs 2016. In zijn nieuwe boek Ik, J. Kessels vertelt Thomése verhalen vanuit het personage dat een grote rol speelde in zijn eerdere romans: de rokende, drinkende en onverstoorbaar Tilburgse J. Kessels.

Boek & Meester is een maandelijks literatuurprogramma in Rotterdam dat wordt gepresenteerd door schrijver Ernest van der Kwast. Per editie staat één Nederlandse of buitenlandse topauteur centraal. De kern van het programma wordt gevormd door een geestdriftig gesprek, maar er is ook ruimte voor voordracht en voor vragen uit het publiek.

Boek & Meester vindt plaats in Theater Rotterdam in Rotterdam en vangt aan om 20.00 uur. Entree voor het evenement bedraagt tien euro, maar voor leesclubs vanaf zeven personen geldt een gereduceerd tarief.

Boek & Meester wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties.

Meer informatie