agenda

De NWE Vorst, Tilburg

Tilt Festival

17 maart 2018

http://www.tiltfestival.nu/programma/zaterdag

Op zaterdag 17 maart vindt in De NWE Vorst in Tilburg de laatste dag van het Tilt Festival plaats, een meerdaags festival in Tilburg boordevol literatuur, theater, beeld en muziek. Deze laatste avond staat in het teken van een eigen boekenbal met allerlei performances van muzikanten en schrijvers.

De avond begint om 20.00 uur met een performance van de Tilburgse stadsdichter Onias Landveld, gevolgd door een optreden van schrijfster RenĂ©e van Marissing. Dichter Lieke Marsman verblijft tijdens het festival een week lang in Tilburg als writer in residence en op het Tilt Festival zal ze voordragen uit haar werk en in gesprek gaan met het publiek. Ook dichter Maarten de Graaff, evenals Marsman winnaar van de C. Buddingh’-prijs, zal voordrachten doen uit zijn werk. Daarnaast bespreekt een keur van gasten, waaronder schrijfster Roos van Rijswijk, wat hen aan het hart gaat bij Babs’ Woordsalon.

En waar zoveel schrijvers zijn, zijn natuurlijk ook boeken. Boekhandels Gianotten Mutsaers en Livius de Zevensprong verkopen onder andere werken van alle auteurs die op het festival aanwezig zijn, de speciale editie van het Vlaamse literaire blad ZINK en de allerlaatste editie van het spraakmakende literaire blad De Titaan.

Het volledige programma van Tilt Festival en kaartverkoop zijn te vinden op de website.

Het festival kwam mede tot stand met ondersteuning van het Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties (incidenteel).