agenda

met vertaler Robbert-Jan Henkes

Athenaeum Leesclub: ‘Dag der zielen’ van Mike McCormack

6 juni 2018

https://www.athenaeum.nl/agenda/athenaeum-boekhandel-spui/leesclub-europese-literatuurprijs-mike-mccormack-dag-der-zielen/

In aanwezigheid van vertaler Robbert-Jan Henkes en onder leiding van Maartje Kroonen, hoofd van de afdeling bellettrie bij Athenaeum op het Spui, vindt op woensdag 6 juni de laatste leesclub van de reeks in aanloop naar de bekendmaking van de shortlist van de Europese Literatuurprijs plaats. Het boek dat deze avond besproken zal worden is Mike McCormacks Dag der zielen.

Mike McCormacks Dag der zielen, geschreven in slechts één zin, is een wonderschone, huiveringwekkende elegie, een verhaal over chaos en orde, over liefde en verlies, dat laat zien hoe kleine beslissingen grote gevolgen kunnen hebben. Robbert-Jan Henkes won dit jaar de Filter Vertaalprijs met Bij mij op de maan. Een keuze uit de Russische kindergedichten vanaf de zeventiende eeuw (Van Oorschot, 2016). In samenwerking met Erik Bindervoet vertaalde hij onder meer Joyce, Shakespeare en The Beatles.

Dit evenement is deel van een reeks leesclubs die jaarlijks door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds georganiseerd wordt in aanloop naar de bekendmaking van de shortlist van de Europese Literatuurprijs.

De leesclub duurt van 19.30 tot 21.00 en vindt plaats in de boekhandel op het Spui. Deelname aan deze leesclub kost € 10,-, een passepartout voor drie avonden € 25,-, kaarten zijn via de webwinkel van Athenaeum te koop.