agenda

met vertaler Arthur Langeveld

Athenaeum Leesclub: ‘Zulajka opent haar ogen’ van Guzel Jachina

9 mei 2018

https://www.athenaeum.nl/agenda/athenaeum-boekhandel-spui/leesclub-europese-literatuurprijs-guzel-jachina-zulajka-opent-haar-ogen/

In aanwezigheid van vertaler Arthur Langeveld en onder leiding van Maartje Kroonen, hoofd van de afdeling bellettrie bij Athenaeum op het Spui, vindt op woensdag 9 mei de tweede leesclub van de reeks in aanloop naar de bekendmaking van de shortlist van de Europese Literatuurprijs plaats. Het boek dat deze avond besproken zal worden is Guzel Jachina’s Zulajka opent haar ogen.

Zulajka opent haar ogen is het hartveroverende verhaal van een vrouw ten tijde van de deportatie van de koelakken door Stalin - een geschiedenis waarover officieel al meer dan tachtig jaar wordt gezwegen. Arthur Langeveld is slavist en vertaler van Russische literatuur. Hij vertaalde veel klassieke werken van auteurs als Nikolaj Gogol, Ivan Gontsjarov en Fjodor Dostojevski, maar ook meer moderne schrijvers en dichters als Daniil Charms, Boris Pilnjak, Joseph Brodsky en Viktor Astafjev. In 2006 ontving hij de Martinus Nijhoffprijs voor zijn hele vertaaloeuvre.

Dit evenement is deel van een reeks leesclubs die jaarlijks door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds georganiseerd wordt in aanloop naar de bekendmaking van de shortlist van de Europese Literatuurprijs.

De leesclub duurt van 19.30 tot 21.00 en vindt plaats in de boekhandel op het Spui. Deelname aan deze leesclub kost € 10,-, een passepartout voor drie avonden € 25,-, kaarten zijn via de webwinkel van Athenaeum te koop.