agenda

Boekpresentatie ‘Het volk boven’

Jaroslav Rudiš in Groningen

6 maart 2018

Op uitnodiging van het Tsjechisch Centrum presenteert Jaroslav Rudiš op 6 maart in het Hampshire Hotel in Groningen de Nederlandse vertaling van zijn novelle Het volk boven. Guido Snel, schrijver en docent Europese letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, gaat daarbij met hem in gesprek over zijn werk en de motieven die erin opduiken.

Het volk boven is een lange monoloog van een man gericht aan zijn zoon over de Fluwelen Revolutie in Praag aan het einde van de vorige eeuw. Het is de tweede titel van Rudiš die in Nederlandse vertaling van Edgar de Bruin, winnaar van de Letterenfonds Vertaalprijs 2015, verschijnt bij uitgeverij Nobelman. In 2016 werd de roman Het einde van de punk in Helsinki gepubliceerd.

Van februari tot en met juni woont en werkt Rudiš als writer in residence aan het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS) in Amsterdam aan een nieuw boek. In maart krijgt hij op de Leipziger Buchmesse als eerste niet-Duitstalige auteur de prestigieuze Preis der Literaturhäuser toegekend voor zijn literaire werk, zijn optredens en de crossovers die hij als schrijver van romans, strips en toneelstukken, maar ook als muzikant en kunstenaar initieert.

De boekpresentatie wordt georganiseerd door het Tsjechisch Centrum Rotterdam, in samenwerking met het Tsjechisch honorair consulaat te Groningen, Uitgeverij Nobelman, het Tsjechisch Literair Centrum (CLC) en de Moravische Bibliotheek (MZK).

De avond begint om 18:30 in het Hampshire Hotel in Groningen, de toegang is gratis.

Meer informatie over: