agenda

Digitale literatuur

If Then / What Now

13 april 2018

http://www.ifthenwhatnow.nl/

if then / what now gaat over literatuur in de digitale wereld en is een residency, publieke meetup en prototype in één. In de residency werkt een interdisciplinair team samen aan een prototype dat tijdens de meetup te beleven is. Hun opdracht: ontwikkel een interactief verhaal, maak gebruik van code en zorg dat het ervaarbaar is voor een Nederlandstalig publiek. De meetup vindt plaats op op 13 april bij Lava Lab in Amsterdam.

Eén grafisch ontwerper, één interactie ontwerper, één creative coder en één schrijver, Auke Hulst, werken samen in het project if then / what now. In een tweedaags lab (29 en 30 maart) werken zij aan een interactief verhaal, begeleid door Femke Deckers, Lava Lab en Twins Ink (Lucy en Lidy van Kleef). Drie spelregels krijgen zij mee: ontwikkel een interactief verhaal, maak gebruik van code en zorg dat het te presenteren is tijdens de if then / what now meetup. Het team gebruikt speculatief ontwerp als een tool om in een fictieve wereld nieuwe verhalen, visies en oplossingen te ontwikkelen.

if then / what now legt verbindingen tussen verhalende en digitale professionals en is een project van Lava Lab en Twins Ink. Het evenement wordt ondersteund door de Groep Algemene Uitgevers en het Nederlands Letterenfonds.

if then / what now vindt op vrijdagmiddag 13 april 2018 plaats bij Lava Lab in Amsterdam.

Meer informatie