agenda

Tolhuistuin, Amsterdam

Dag van het Fantastische Boek

14 april 2018

Op zaterdag 14 april organiseert Stichting Fantastisch Genre de Dag van het Fantastische Boek in de Tolhuistuin in Amsterdam.

De Dag van het Fantastische Boek is het enige literaire festival in Nederland dat zich geheel focust op de genres fantasy, sciencefiction en horror. Het programma is een kruisbestuiving tussen de fantastische literatuur, de geek scene en de popcultuur. Auteurs van diverse achtergronden zullen aanwezig zijn om voordrachten en workshops te geven. Eregast en keynote speaker is de Amerikaanse fantasy-auteur Naomi Novik, bekend van haar Temeraire-serie en haar roman Ontworteld. Verder zullen de korte verhalen en essays die geschreven werden in het kader van de sciencefictionworkshops De geschiedenis van morgen, een project van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam, aan het publiek worden gepresenteerd.

De dag wordt feestelijk afgesloten met de uitreiking van de Harlands Awards, de belangrijkste bekroningen voor Nederlandse verbeeldingsliteratuur. De Harland Award Verhalenwedstrijd wordt toegekend aan het beste Nederlandstalige korte verhaal met fantastische elementen. Daarnaast wordt de Harland Award Boekprijs uitgereikt aan het beste boek van 2017 in de genres fantasy, sciencefiction, horror en magisch realisme.

De Dag van het Fantastische Boek werd mede mogelijk gemaakt door het Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties (incidenteel).

Meer informatie: