agenda

Ontmoetingen tussen Nederlandse en Duitse uitgeverijen en filmproducenten

Books on Screen

18-19 februari 2018

Op zondag 18 en maandag 19 februari vindt in het kader van het Internationale Filmfestival van Berlijn 2018 Books on Screen plaats, een serie ontmoetingen tussen Nederlandse uitgevers en Duitse filmproducenten, en tussen Duitse uitgeverijen en Nederlandse filmproducenten.

Tijdens het Nederlands-Vlaams gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse 2016 en het Nederlands Filmfestival werden voor het eerst vergelijkbare netwerkmomenten georganiseerd voor professionals uit de uitgeverij en de filmindustrie. Deze ontmoetingen hebben nieuwe samenwerkingen en coproducties tussen Nederlandse en Duitse uitgeverijen en filmproducenten op gang geholpen waaruit in de toekomst hopelijk mooie boekverfilmingen zullen ontstaan.

Dit jaar zijn de deelnemers van Nederlandse zijde onder andere de Bezige Bij, Singel Uitgeverijen, Lebowski Publishers, Shared Stories, BosBros, NL Film, IJswater Films, Family Affairs, Submarine en Column Film. Van Duitse zijde worden de filmproducenten Fox International Productions Germany, Deutsche Columbia Pictures Filmproduktion, Real Film en NiKo Film verwacht, en vanuit het boekenvak Elisabeth Ruge Agentur, Hoffman @ Campe Verlag, Literarische Agentur Kossack en Agentur Kroll. Het programma van Books on Screen biedt hen volop ruimte om met elkaar en met andere internationale partijen in gesprek te gaan over potentiële nieuwe boekverfilmingen, onder meer tijdens de zogenoemde Breakfast Meetings en de jaarlijkse ‘film rights session’ i.s.m. de Buchmesse.

Books on Screen vindt dit jaar voor het eerst plaats tijdens de Berlinale en is in samenspraak met ‘Books at Berlinale’ van de Berlinale Co-Production Market tot stand gekomen. Het programma wordt mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, de Nederlandse ambassade in Berlijn, Dutch Culture en het Nederlands Filmfonds. Het Filmfonds tekende bovendien voor de organisatie van het evenement.

Meer informatie:

cover Books on Screen