agenda

Athenaeum Boekhandel Amsterdam

Joost Lagendijk in gesprek met WiR Fatma Aydemir

8 februari 2018

Op donderdag 8 februari gaat writer in residence Fatma Aydemir in Athenaeum Boekhandel aan het Amsterdamse Spui met Joost Lagendijk in gesprek over haar roman Ellebogen. De voertaal van de avond is Engels. Aydemir woont en werkt op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds, van 18 januari tot en met 19 februari 2018, als writer in residence in Amsterdam. In 2018 zal Athenaeum met alle buitenlandse schrijvers die in de residentie verblijven, een avond in de boekhandel organiseren.

Toegang tot de avond met Aydemir (aanvang 19:30 uur, inloop 19:00 uur) is gratis, wel graag van tevoren aanmelden via de website van Athenaeum Boekhandel.

Ellebogen

Fatma Aydemir maakte in 2017 indruk met haar controversiële debuutroman, die bekroond werd met de Klaus-Michael-Kühne-Prijs. De pers noemde Ellebogen een urgent, gewaagd en onverzoenlijk verhaal over de woede van een migrantendochter in een Europa waar ze zich nooit helemaal thuis voelde. De roman gaat over een meisje met Turkse voorouders dat zo gefrustreerd is door de discriminatie die ze dagelijks meemaakt, dat ze in een dronken bui een student voor de metro duwt en vervolgens naar Turkije vlucht. Aydemir studeerde Duits en Amerikanistiek in Frankfurt. Ze schrijft o.a. voor de krant taz over popcultuur en Turkije. Ze zette ook het tweetalige webportaal taz.gazete op als reactie op de beknotting van de persvrijheid in Turkije.

De Nederlandse vertaling, Ellebogen verscheen bij uitgeverij Signatuur.

Links