agenda

Poëzieweek 2018

25-31 januari 2018

Van donderdag 25 januari tot en met woensdag 31 januari 2018 is het Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen. Het startschot wordt op 25 januari met Gedichtendag: een dag waarop dichtkunst in al haar vormen centraal staat.

De Poëzieweek is dit jaar aan haar zesde editie toe. Het centrale thema is theater, het motto uitstromend in het pluche van de zaal. Poëzie en theater staan immers helemaal niet zover van elkaar af. Poëzie kent een lange orale traditie en werd dus vaak voor een publiek gedeclameerd. Ook vandaag de dag is er een duidelijke band tussen de twee genres. Heel wat dichters zoeken regelmatig het podium op.

Het hele programma kunt u vinden op de website van Poëzieweek.

Boek een dichter

Het Letterenfonds en de schrijverscentrale brengen niet alleen tijdens de Poëzieweek maar tijdens de hele maand januari 2018, optredens van dichters (financieel) onder handbereik bibliotheken, scholen in het lager en voortgezet onderwijs en beokhandels. U kunt een of meer dichters boeken voor het speciale Poëzieweektarief. U krijgt dan een korting van € 50 tot € 150 op een dichtersbezoek, afhankelijk van de dichter van uw keuze – en voor het onderwijs het aantal klassen – dat de dichter bezoekt. De korting geldt voor alle optredens en workshops die plaatsvinden van 1 januari t/m 31 januari. De Schrijverscentrale is cultuurkaartparticipant.

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Poëzieclub, Stichting Poetry International, VSB Poëzieprijs, Poëziecentrum, de Turing Gedichtenwedstrijd, Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland, Wintertuin, het Nederlands Letterenfonds, het Vlaams Fonds voor de Letteren, Boek.be en Stichting CPNB.

Links