agenda

Boekhandel Lovink, Lochem

Schwob-leesclub over De jaren

18 januari 2018

http://www.schwob.nl/live/index.php?p=59

Op donderdag 18 januari is er een Schwob-leesclub over De jaren van Virginia Woolf in boekhandel Lovink in Lochem. Woolfs op één na laatste roman The Years verscheen in 1937 in Engeland en de Verenigde Staten. Het is haar enige titel die de bestsellerlijst van The New York Times haalde. Tachtig jaar na datio verscheen de eerste Nederlandse vertaling van deze roman bij uitgeverij Athenaeum. Vertaalster Barbara de Lange gaat tijdens de leesclub nader in op De jaren en het werk van Virginia Woolf.

De jaren

In een serie schetsen, van 1880 tot de jaren dertig, verweeft Virginia Woolf de geschiedenis van de familie Pargiter met gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis: de Boerenoorlog, de Eerste Wereldoorlog, de suffragettebeweging, de Ierse kwestie, India en het kolonialisme, de benzinemotor die het paard verdrong, elektrisch licht dat de gaslamp verdrong, de avant-garde, de nieuwe atoomtheorie.

Schwob

Schwob zoekt en presenteert in elk seizoen de mooiste boeken die u nog nooit heeft gelezen. Vergeten klassiekers. Machtige meesterwerken. Fascinerende cultboeken. Nederlandse uitgeverijen selecteren samen met Schwob (een initiatief van het Letterenfonds) de vergeten klassiekers die u wel moet lezen. Boekhandels organiseren lezingen en leesclubs. Ieder jaar wordt op deze manier een tiental nieuwe, vertaalde klassiekers onder de aandacht gebracht. Lees over de vijf herontdekkingen van deze winter op www.schwob.nl.

Links