agenda

Museum Kranenburgh, Bergen

Een loopje met Désirée Schyns

24 januari 2018

Op woensdag 24 januari verzorgt vertaalster Désirée Schyns een lunchrondleiding door Museum Kranenburgh in Bergen. Schyns woont en werkt deze maand in het Adriaan Roland Holsthuis in Bergen (NH), de schrijversresidentie van het Bert Schierbeekfonds.

Naast de maandelijkse rondleidingen door medewerkers van het museum, geven ook bekende schrijvers gratis lunchrondleidingen door het museum. Kranenburgh organiseert de rondleidingen door schrijvers in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en het A. Roland Holst Fonds. Tijdens de Loopjes vertellen de schrijvers over hun ervaringen in Bergen en over wat ze zien in Kranenburgh. Op woensdag 24 januari is het de beurt aan vertaalster en tijdschriftredacteur Désirée Schyns. Schyns zal een rondleiding geven over de kunstwerken die haar inspireren in Kranenburgh en over haar verblijf in het Roland Holsthuis. Aanmelden kan via Museum Kranenburgh.

Désirée Schyns (1959) is literair vertaalster Frans; eerder vertaalde ze onder meer werk van Furet, Sarraute, Djebar, Assouline en Huston. Voor haar verdiensten voor de Franse literatuur in Nederland ontving zij in 2006 een stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In het Roland Holsthuis werkt Schyns aan de hervertaling van het tweede deel van A la recherche du temps perdu van Marcel Proust.

Links