agenda

Internationaal literatuurfestival Den Haag

Writers Unlimited 2018

18-21 januari 2018

Voor het vierdaagse Writers Unlimited festival (Winternachten) komen ruim tachtig schrijvers, dichters en jonge literaire talenten uit de hele wereld naar Den Haag. Zij zijn uitgenodigd om vanuit eigen perspectief te vertellen over de opleving van collectieve idealen en daar duiding aan te geven. ‘We the People’ is dan ook de titel van de 23ste editie van Writers Unlimited, die van 18 tot en met 21 januari 2018 geheel in het teken staat van het verlangen naar wij-gevoel en sociale bewegingen.

Een van de deelnemers aan het festival is de Duitse schrijfster Fatma Aydemir, die op uitnodiging van het Letterenfonds in januari als writer in residence in Amsterdam woont en werkt.

Thema: het verlangen naar een daadkrachtig wij-gevoel

Shervin Nekuee, programmaco√∂rdinator van het festival, zegt over het thema van deze editie: “Winternachten 2018 wordt een literaire, po√ętische en muzikale vertelling over het verlangen naar een daadkrachtig wij-gevoel. Onze schrijvers en dichters spreken zich in woord, tekst of gedicht uit over sociale bewegingen; over hoe het momenteel met de ‘vrijheid, gelijkheid en broederschap’ van het revolutionaire Europa staat; over hoe de Europeaan omgaat met de wereld om zich heen. Het wordt een zinderend festival met veel voordracht, diepgaande gesprekken, film en muziek. Winternachten festival brengt topschrijvers, topdichters en jong talent bijeen van ver weg en van dichtbij.”

Data, programma en kaartverkoop

Het festival vindt van donderdag 18 tot en met zondag 21 januari 2018 plaats in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Het volledige programma voor deze dagen is te vinden op de website van Writers Unlimited.

Writers Unlimited wordt ondersteund door het Nederlands Letterenfonds via de regeling Meerjarige subsidies.

Links