agenda

Boekenweek voor jongeren

Literatour

15-24 september 2017

http://literatour.nu/

Van 16 tot en met 24 september trekt Literatour langs scholen in heel Nederland om met jongeren te praten over verhalen, literatuur en lezen en met leesplezier te inspireren. Boekhandels en openbare bibliotheken doen er een cadeau bij: 3Pak, een bundel met verhalen van Özcan Akyol, Mano Bouzamour en Elfie Tromp. Literatour, de boekenweek voor jongeren, wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Nederlands Letterenfonds.

Dit zijn de vijfentwintig schrijvers die tijdens Literatour door het land toeren om met scholieren in gesprek te gaan: Özcan Akyol, Daniëlle Bakhuis, Kees van Beijnum, Abdelkader Benali, Stella Bergsma, Khalid Boudou, Mano Bouzamour, Eva Burgers, Caja Cazemier, Anne-Gine Goemans, Saïd El Haji, Sanneke van Hassel, Daan Heerma van Voss, Auke Hulst, Raoul de Jong, Ernest van der Kwast, Cis Meijer, Gustaaf Peek, David Pefko, Gideon Samson, Natasza Tardio, Buddy Tegenbosch, Elfie Tromp, Arthur Umbgrove en Margje Woodrow. Op deze webpagina is een compleet overzicht van de tour te vinden.

Als aftrap van Literatour worden op vrijdag 15 september de Dioraphte Literatour Prijzen 2017 uitgereikt in Boekhandel Athenaeum Roeterseiland.

Literatour is een initiatief van Stichting CPNB en Stichting Lezen en wordt ondersteund door haar partners: Dioraphte, Fonds 21, het Nederlands Letterenfonds, de Schrijverscentrale, de lesmethode Talent! van Malmberg, CJP, Stichting de Versterking en Stichting Cultuur en Educatie. De Dioraphte Literatour Prijs komt tot stand met financiële ondersteuning van Stichting Dioraphte.

Links:

3PAK