nieuws

Open oproepen voor bemiddelaars in de literatuur en jonge schrijvers

Wanderlust

6 september 2017

Met Wanderlust biedt het Letterenfonds zowel talentvolle bemiddelaars in de literatuur als schrijvers de kans zich verder te ontwikkelen in een internationale setting. Talentvolle programmamakers, tijdschrift- of website-redacteuren of andere bemiddelaars met minimaal twee en maximaal tien jaar ervaring in het literaire veld, kunnen bij buitenlandse festivals of organisaties kennis opdoen, hun literaire netwerk uitbreiden en zich professioneel verdiepen.

Aan talentvolle jonge schrijvers in alle literaire genres biedt Wanderlust via residenties bij Deltaworkers in New Orleans of aan de multidisciplinaire Van Eyck Academie in Maastricht de kans twee maanden lang onderzoek te doen. Meer informatie over het specifieke karakter en de (on)mogelijkheden van beide locaties, de aanvraagprocedure, en ervaringen van eerdere residents zijn te vinden op onze website. Bij de selectie wordt voorkeur gegeven aan schrijvers die aan hun tweede of derde boek werken. Voor de residentiemogelijkheden in 2018 in zowel de Van Eyck Academie als Deltaworkers dienen aanvragen inclusief een (onderzoeks)plan uiterlijk voor woensdag 1 november 2017 te zijn ontvangen bij het Letterenfonds.

Contactpersoon voor Wanderlust is Pieter Jan van der Veen. Het is verstandig om voor het indienen contact met hem op te nemen om het plan te bespreken en eventuele vragen te stellen.

Links

Pieter Jan van der Veen

Contact

Pieter Jan van der Veen

Subsidiespecialist

[email protected]