agenda

Club Debuut

Leesclub met Jente Posthuma

29 september 2017

Op vrijdag 29 september vindt Club Debuut plaats in Boekhandel van Gennep in Rotterdam. Ernest van der Kwast gaat in gesprek met Jente Posthuma over haar debuutroman Mensen zonder uitstraling. Wintertuinschrijver Megan van Kessel maakt de literaire notulen.

In september organiseert Literair Productiehuis Wintertuin in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds Club Debuut: vier eenmalige leesclubs ter kennismaking met de nieuwe lichting debutanten. De leesclubs vinden achtereenvolgens plaats in Arnhem, Eindhoven, Utrecht en Rotterdam.

Deelname aan de avond kost 5 euro; deelnemers schaffen zelf het debuut aan. Aanmelden kan via de mail.

Jente Posthuma. Portret: Bas Uterwijk

Debutanten

Het Letterenfonds selecteert ieder jaar acht talentvolle debutanten (in alle literaire genres) voor een startersbeurs. Met ondersteuning van deze beurs kunnen zij aan een tweede literair boek werken. Bovendien wordt voor en met deze talentvolle schrijvers het zogenoemde debutantenprogramma georganiseerd, waarbij zij optreden op verschillende podia en festivals.

In Club Debuut staan vier van de acht geselecteerde debutanten centraal: Emy Koopman, Gerda Blees, Sander Kok en Jente Posthuma. Een gevestigde auteur – Erik Jan Harmens, Ernest van der Kwast, Alma Mathijsen – gaat met de debutant en de deelnemers in gesprek. De avond wordt afgesloten met een verslag van een schrijver uit het Wintertuin agentschap: Jante Wortel, Wout Waanders, Joost Oomen en Megan van Kessel.

Links