agenda

Club Debuut

Leesclub met Sander Kok

21 september 2017

Op donderdag 21 september vindt Club Debuut plaats in de Literaire Boekhandel in Utrecht. Alma Mathijsen gaat met Sander Kok in gesprek over zijn debuutroman Smeltende vrouw. Wintertuinschrijver Joost Oomen maakt de literaire notulen.

In september organiseert Literair Productiehuis Wintertuin in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds Club Debuut: vier eenmalige leesclubs ter kennismaking met de nieuwe lichting debutanten. De leesclubs vinden achtereenvolgens plaats in Arnhem, Eindhoven, Utrecht en Rotterdam.

Deelname aan de avond kost 5 euro; de deelnemers schaffen zelf het boek aan. Aanmelden kan via de mail.

Sander Koopman. Portret: Romy Treebusch

Debutanten

Het Letterenfonds selecteert ieder jaar acht talentvolle debutanten (in alle literaire genres) voor een startersbeurs. Met ondersteuning van deze beurs kunnen zij aan een tweede literair boek werken. Bovendien wordt voor en met deze talentvolle schrijvers het zogenoemde debutantenprogramma georganiseerd, waarbij zij optreden op verschillende podia en festivals.

In Club Debuut staan vier van de acht geselecteerde debutanten centraal: Emy Koopman, Gerda Blees, Sander Kok en Jente Posthuma. Een gevestigde auteur – Erik Jan Harmens, Ernest van der Kwast, Alma Mathijsen – gaat met de debutant en deelnemers in gesprek. De avond wordt afgesloten met een verslag van een schrijver uit het Wintertuin agentschap: Jante Wortel, Wout Waanders, Joost Oomen en Megan van Kessel.

Links