agenda

Groningen

Het Grote Gebeuren

4 november 2017

De negende editie van Het Grote Gebeuren vindt op zaterdag 4 november in Groningen plaats. Het festival voor schrijvers en lezers biedt onder meer optredens van Charlotte Mutsaers, Annelies Verbeke, Özcan Akyol, Eva Meijer, Auke Hulst, Vonne van der Meer en een aantal debutanten.

Ook is er speciale aandacht voor het dier, dat de laatste jaren is uitgegroeid tot een literair personage van formaat. En dankzij een mini-college van Lidewijde Paris en optredens van Rob van Essen en Marleen Nagtegaal kom je alles te weten over het korte verhaal.

Vier van de acht debuntanten die van het Letterenfonds een beurs hebben gekregen om aan een tweede literaire werk te schrijven, treden op tijdens het festival. Kathy Mathys, Jente Posthuma, Sander Kok en Emy Koopman zullen aanwezig zijn. Lees hier meer over de vijfde lichting debutanten.

Het Grote Gebeuren wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Groningen (SLAG) en mede mogelijk gemaakt door het Letterenfonds via de regeling Literaire projecten en manifestaties (meerjarig).

Links