agenda

Open dag Roland Holsthuis

29 oktober 2017

Op zondag 29 oktober, tijdens de Bergense Kunst10daagse, houdt het Roland Holsthuis open huis. Op deze dag kunnen bezoekers een kijkje nemen in het normaliter niet-toegankelijke voormalige woonhuis van dichter Adriaan Roland Holst, dat sinds 2002 als schrijversresidentie fungeert. Ook verzorgen schrijvers en tijdelijk bewoners Ineke Riem, H.C. Ten Berge en Erik Rozing op deze dag een voordracht. Zij verbleven in de afgelopen maanden in het huis.

Kom luisteren naar de optredens van:

  • 11.00 uur – Ineke Riem, schrijver en dichter. Haar nieuwe roman Rauw hart verschijnt vlak voor deze open dag bij De Arbeiderspers.
  • 13.30 uur – H.C. ten Berge, dichter, schrijver, essayist. In 2003 ontving hij de A. Roland Holst-penning voor poëzie en in 2006 de P.C. Hooftprijs voor zijn hele oeuvre.
  • 15.30 uur – Erik Rozing, schrijver. Zijn debuutroman De psychiater en het meisje verscheen vorig jaar bij Meulenhoff en beleefde al meerdere drukken.

Het voormalig woonhuis van dichter Adriaan Roland Holst wordt sinds 2002 gehuurd door het Bert Schierbeekfonds. Het fonds biedt schrijvers, dichters en literair vertalers op deze manier de gelegenheid om een maand lang tegen een gesubsidieerde huurprijs in het huis te wonen en te werken.

Inschrijven voor 2018

Op dit moment is het weer mogelijk om een aanvraag te doen voor een verblijf in het Roland Holsthuis in 2018. Aanvragen graag vóór 27 november 2017 indienen. Nadere informatie over de voorwaarden en de selectiecriteria vindt u op de pagina Verblijven in het Adriaan Roland Holsthuis.

Meer informatie