agenda

Sevim Ak als writer in residence in Amsterdam

1-31 oktober 2012

Regelmatig worden er literaire werken uit het Turks in het Nederlands vertaald. Volwassen lezers kunnen kiezen uit romans van bijvoorbeeld Orhan Pamuk, Elif Shafak, Perihan Magden of Oguz Atay. Voor kinderen echter was er tot op heden niets uit Turkije op de markt. Daar brengt uitgeverij Manteau nu verandering in met de publicatie van een modern sprookje, de vertaling van het jeugdboek Mol en de levende dingen van Sevim Ak (vertaald door Hamide Dogan).

De publicatie van Mol en de levende dingen valt mooi samen met de viering, dit jaar, van 400 jaar diplomatieke en culturele betrekkingen tussen Turkije en Nederland.

Sevim Ak verblijft in oktober, de maand van de Kinderboekenweek, in de Schrijversresidentie aan het Spui. Tijdens de Kinderboekenweek bezoekt zij een reeks bibliotheken en scholen. Zij wordt vergezeld door haar broer Behic Ak, de illustrator van haar werk.

Een greep uit het programma: op woensdagochtend 10 oktober om 11.00 uur treedt Sevim Ak op in de Bos en Lommer bibliotheek, Bos en Lommerplein 176, Amsterdam. De organisatie van het gehele bezoekprogramma wordt verzorgd door Boekids. Verdere data zullen op de Boekids-website te vinden zijn.

De Schrijversresidentie wordt medegefinancierd door het Amsterdam Fonds voor de Kunst.